Το CiReNews στους νικητές του STARTUPS 4 PEACE

Το Future Worlds Center κέρδισε το διαγωνισμό STARTUPS 4 PEACE που οργάνωσε η πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο. Το βραβείο ήταν η συμμετοχή των μελών της ομάδας του FWC στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες διοργανώσεις όπου συναντιούνται εφευρέτες με επενδυτές.

Το έργο ονομάζεται CiReNews (Citizens Reporting the News). Η ομάδα αποτελείται από τρεις Τουρκοκύπριους και τρεις Ελληνοκύπριους και έχει στόχο να λειτουργήσει σε ολόκληρο το νησί.

Το CiReNews επιτρέπει σε κάθε πολίτη να γίνει ενεργός δημοσιογράφος χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό του. Μπορεί να ανεβάσει ένα βίντεο στο διαδίκτυο και άλλοι χρήστες θα μπορούν να το σχολιάσουν και να το βαθμολογήσουν ως προς την ουδετερότητα, την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό του.

Οι κάτοικοι της Κύπρου έχουν χάσει την εμπιστοσύνη σε διάφορους θεσμούς όπως τα ΜΜΕ, τους πολιτικούς και τις τράπεζες. Επίσης, υπάρχουν μειωμένες δικοινοτικές ανεξάρτητες ειδήσεις. Η έρευνα έχει δείξει ότι ένα από τα κύρια προβλήματα στην επαναπροσέγγιση είναι τα ΜΜΕ. Το CiReNews θα δώσει τη δύναμη στους πολίτες από τη μια να δημοσιεύουν ειδήσεις και στον υπόλοιπο κόσμο από την άλλη να αναλύει τις ειδήσεις.