Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου “CyberEthics” - Εκπαιδευτική Συνάντηση Insafe

Στις 8 – 11 Δεκεμβρίου 2015, το Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου “CyberEthics” συμμετείχε σε εκπαιδευτική συνάντηση που διοργανώθηκε στη Βαρσοβία, Πολωνία υπό τον συντονισμό της Insafe, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου. Το “CyberEthics” εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την Ηλιάδα Σπύρου, Συντονίστρια της Γραμμής Βοήθειας Ασφαλούς Διαδικτύου, και τον Ανδρέα Ανδρέου, ερευνητή στο “CyberEthics”.

Σκοπός της εκπαιδευτικής συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών γύρω από τα τελευταία ζητήματα και τάσεις στο διαδίκτυο και να εξεταστεί πώς αυτά ακριβώς επηρεάζουν το έργο των Κέντρων Ενημέρωσης και των Γραμμών Βοήθειας Ασφαλούς Διαδικτύου της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η συνάντηση αυτή πρόσφερε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους 90 συμμετέχοντες να αποκτήσουν μία πιο ευρεία κατανόηση σχετικά με το πώς το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν συνεισφέρει στη σεξουαλικοποίηση των παιδιών. 

Στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Insafe, όπου εγκρίθηκε από τους εκπροσώπους των Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου η πραγματοποίηση της επόμενης εκπαιδευτικής συνάντησης της Insafe στην Κύπρο, τον Απρίλιο 2016.