Ημερίδες ΣΕΚ - CNTI "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο"

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στο Οίκημα της ΣΕΚ Λεμεσού ημερίδα με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με συνδιοργανωτές τη ΣΕΚ Λεμεσού και το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου (CNTI).

Η εκδήλωση που είχε ως σύνθημα «Ας χτίσουμε μαζί ένα καλύτερο διαδίκτυο για όλους» διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου "CyberEthics" για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία γιορτάστηκε φέτος στις 9 Φεβρουαρίου. Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού - και - Ψηφιακού Πρωταθλητή της Κύπρου, Δρ. Στέλιου Χειμώνα.

Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το ηλεκτρονικό έγκλημα στην χώρα μας καθώς επίσης και για τους κινδύνους και τρόπους προφύλαξης των χρηστών του διαδικτύου, από εκπροσώπους του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, του CNTI, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού.

Παράλληλα, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη ημερίδα στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Ρουμανίας με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των Ρουμάνων υπηκόων που κατοικούν στην Κύπρο σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Οι ενημερωτικές ημερίδες της ΣΕΚ και του CNTI για την ασφάλεια στο διαδίκτυο θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου με την πραγματοποίηση ημερίδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου της Βουλγαρίας, η οποία θα απευθύνεται σε Βούλγαρους υπηκόους που κατοικούν στην Κύπρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα της ΣΕΚ Λεμεσού από τις 18:00 – 20:30 και η γλώσσα της ημερίδας είναι η Βουλγαρική.