Ψηφιακοί Πολίτες & Ηλεκτρονικό Έγκλημα

Το Κυπριακό Κέντρο Αριστείας για το Κυβερνοέγκλημα (Cyprus Cybercrime Centre of Excellence - 3CE) το οποίο συγχρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα Prevention of and Fight against Crime της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σας προσκαλεί σε ημερίδα ενημέρωσης του κοινού με τίτλο: “Ψηφιακοί Πολίτες & Ηλεκτρονικό Έγκλημα”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Cultural Center) από τις 17:00 - 20:00.

Το έργο 3CE ξεκίνησε τον Ιούλιο 2014, υπό τον συντονισμό του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου (CNTI), με τη συμμετοχή του Γραφείου Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, της εταιρίας ADITESS Ltd. και της Αστυνομίας Κύπρου. Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει και να προσφέρει μικρής διάρκειας επικεντρωμένα και εξειδικευμένα σεμινάρια σε θέματα που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο τα οποία να απευθύνονται σε προσωπικού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θα αναπτυχθούν επίσης πανεπιστημιακά προγράμματα για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και θα γίνει η σχετική εκπαίδευση στους ενδιαφερόμενους φορείς. Τα προγράμματα θα παρέχουν καλύτερη κατανόηση των νομικών και τεχνικών στοιχείων του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Το 3CE φιλοδοξεί να γίνει ένα υποδειγματικό Κέντρο Αριστείας (Centre of Excellence) στον τομέα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, με τη διεξαγωγή έρευνας στους σχετικούς τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που αφορούν την εγκληματολογική ανάλυση, τα συστήματα ανίχνευσης εισβολής στις υποδομές πληροφοριών ζωτικής σημασίας, και τις νομικές πτυχές του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Με την αξιοποίηση υφιστάμενων συνεργασιών των συμμετεχόντων με τρίτες χώρες, το 3CE φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει ενδιαφερόμενους φορείς και εκτός των συνόρων της Κύπρου.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με έργο 3CE μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου ή να επικοινωνήσετε με τη συντονίστριά του, κα Έλενα Αριστοδήμου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

3CE PAE Invitation 2016 05 20 page 001