H εφαρμογή MAP YOUR MEAL στις αγορές Android και iOS στις 11 Ιουνίου στην Κύπρο

Μια νέα δωρεάν εφαρμογή για καταναλωτές που αξιολογεί τα αγαπημένα μας προϊόντα και δίνει πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις που αυτά έχουν στους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Το έργο MAP YOUR MEAL εγκαινιάζει μια νέα εφαρμογή που έχει ως στόχο να φέρει τους καταναλωτές πιο κοντά με την ηθική πίσω από τα προϊόντα. Διαθέσιμη δωρεάν από τις 11 Ιουνίου σε Android και iPhone, θα επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το τι και ποιος εμπλέκεται στην παραγωγή τροφίμων και ποτών μας, και πώς αυτές οι διαδικασίες επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τους ανθρώπους. Με μια απλή σάρωση του κώδικα αναγνώρισης του προϊόντος, θα μπορείτε να ενημερωθείτε για το πως αξιολογούνται διάφορα αναλώσιμα στα πλαίσια του δικαίου εμπορίου και περιβαλλοντικής ευθύνης. Σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη, τα προϊόντα αναλύονται με βάση το υδατικό τους αποτύπωμα, τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, την επεξεργασία, τη μεταφορά, το πακετάρισμα, τη χρήση φοινικέλαιου και την αξιοποίηση αειφόρων μεθόδων αλιείας. Ζητήματα της τήρησης και του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, της πιθανότητας ύπαρξης παιδικής εργασίας στην παραγωγή, της τήρησης των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και της διαφάνειας και της υπευθυνότητας της εταιρείας παραγωγής και της μητρικής εταιρείας, αξιολογούνται με βάση το δίκαιο στο εμπόριο και την παραγωγή. Ενώ ο κάθε παράγοντας βαθμολογείται ανεξάρτητα, η εφαρμογή θα παρέχει επιπλέον μία γενική βαθμολογία για το πόσο Πράσινο και πόσο Δίκαιο είναι το προϊόν.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για συσκευές Android (συστήματος 4.2 και πάνω) και iOS (συστήματος 7.0 και πάνω) στις 11 Ιουνίου σε όλες τις χώρες εταίρους, Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρος, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο. Για να γιορτάσουμε την νέα μας εφαρμογή, οργανώνουμε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Στην Κύπρο, μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο MYMALL στη Λεμεσό, από τις 11πμ έως τις 4 μμ. Η ομάδα μας θα βρίσκεται στην δεξιά είσοδο του MYMALL όπου το κοινό θα έχει την δυνατότητα να μάθει περισσότερα, να δοκιμάσει και να κατεβάσει την εφαρμογή και να λάβει μέρος στις δραστηριότητες και διαγωνισμούς που έχουν προγραμματιστεί. Η ομάδα μας και το ΑΝΤ1 FM θα σας καλωσορίσει και με ένα live link μουσικό πάρτι μεταξύ 12-2 μμ. Πάρτε μέρος στους εορτασμούς μας και μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προϊόντα που αγαπάτε!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.mapyourmeal.org και την σελίδα μας στο facebook για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή, το έργο μας και για να βρείτε περισσότερα για τις εκδηλώσεις μας στην κάθε χώρα.

*Η εφαρμογή είναι μέρος του προγράμματος MAP YOUR MEAL έχει παραχθεί με την οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.