Παιδική Θεατρική Παράσταση «Κεφτέδες Διαδικτύου»

Tο Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου (CNTI), συντονιστής του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ‘CyberEthics’, σε συνεργασία με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας Κύπρου, διοργάνωσε παιδική θεατρική παράσταση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και του ευρύτερου κοινού για το ζήτημα της παιδικής αποπλάνησης στο διαδίκτυο.

Η θεατρική παράσταση, με τίτλο «Κεφτέδες Διαδικτύου», η οποία εντάσσεται στην ενημερωτική εκστρατεία του ‘CyberEthics’ για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2016 στο Λανίτειο Θέατρο Λεμεσού και αγκαλιάστηκε από περισσότερα από 200 παιδιά που είχαν κατακλείσει το θέατρο με τη συνοδεία των γονιών τους.

Ως διοργανωτής της παράστασης, το ‘CyberEthics’ επιθυμεί όπως ευχαριστήσει δημοσίως τους χορηγούς της παράστασης οι οποίοι έμπρακτα συνέβαλαν στην οικονομική στήριξη της πρωτοποριακής αυτής προσπάθειας. Συγκεκριμένα, οι χορηγοί του έργου ήταν οι ακόλουθοι: PwC, European University Cyprus, KEAN, Σχολική Εφορεία Λεμεσού, Cablenet, PKF, CONEQ, CHOICE FM, κλικ FM, Cyprus.com.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράστασή μας απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 μέχρι 94 ετών. Έχει σκοπό να προβληματίσει γονείς και παιδιά σχετικά με τους διάφορους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Η ιστορία μας διαδραματίζεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό όπου οι ιστορίες που εξελίσσονται δεν είναι καθόλου παραμυθένιες. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσονται και αποκαλύπτονται τα γεγονότα σέβεται την ωριμότητα και ετοιμότητα όλων των παιδιών να κατανοήσουν και να προβληματιστούν στην παράσταση για θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα και ειδικότερα την αποπλάνηση ανηλίκων στο διαδίκτυο. επιπρόσθετα, θίγονται με τρόπο χιουμοριστικό το ζήτημα της σχέσης γονιών και παιδιών και οι κώδικες επικοινωνίας αυτής της σχέσης.

Το σενάριο του έργου δημιούργησε η κα Γεωργία Παπανικολάου Ζεβεδαίου και την σκηνοθεσία η κα Μαρίνα Συμεού.