O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Future Worlds Center διοργανώνει τελετή βράβευσης σχολείων και εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ο Κόσμος στο Κατώφλι μας». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 στις 19:00.


Το πρόγραμμα “Ο Κόσμος στο Κατώφλι μας” αποσκοπεί στο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τα μικρά παιδιά να εξερευνήσουν και να εκτιμήσουν τον κόσμο μας, να παρατηρήσουν το φυσικό τους περιβάλλον και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τα μικρά παιδιά και να αλλάξει τις συμπεριφορές τους απέναντι στα θέματα ανάπτυξης, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι μπορούν να αναλάβουν δράση για να στηρίξουν αειφόρους τρόπους ζωής. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να εξετάζει τρία βασικά θέματα εκπαίδευσης:


• την έννοια της παγκόσμιας αλληλοσυνδεσιμότητας
• την αειφόρο ανάπτυξη,
• και την έννοια του δικαίου εμπορίου (fair trade)


Το πρόγραμμα στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με δασκάλους νηπιαγωγείων, προδημοτικών, δημοτικών, βοηθούς δασκάλους και με άλλους ενήλικες εκπαιδευτικούς, ούτως ώστε να αναπτυχθεί η αυτοπεποίθηση και οι δεξιότητες τους για να μπορέσουν να προσθέσουν δραστηριότητες που παρακινούν τη μάθηση παγκοσμίων θεμάτων στην καθημερινή διδασκαλία των παιδιών.


Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα είχε τεράστια απήχηση στη Κύπρο όπου η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη, που μας έχουν αναδείξει σαν περιπτωσιακή μελέτη. Αυτό φυσικά έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, η οποία αναδεικνύεται τόσο σε κρατικό, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό τη καθοδήγηση της CDEC (Hνωμένο Βασίλειο), σε συνεργασία με το FWC (Κύπρος) το IGO (Πολωνία) και το Alliance (Βουλγαρία).


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:


Ιστοσελίδα Προγράμματος: http://worldfromourdoorstep.com/index.php/el/
Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/worldfromourdoorstep
Ιστοσελίδες του Future Worlds Center: http://futureworldscenter.org/
http://www.futureworlds.eu/wiki/Future_Worlds_Center


ή επικοινωνήστε μαζί μας: Τηλ: 22873820 Φαξ: 22873821, Προμηθέως 5, 1065 Λευκωσία