Νέοι από τη Νότια και Βόρεια Αμερική θα συναντηθούν στην Αργεντινή με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της δημοκρατίας στην ψηφιακή εποχή

Ο κυπριακός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, Future Worlds Center, επισκέπτεται αυτό το Δεκέμβριο την Αργεντινή για την πραγματοποίηση εργαστηρίου δημοκρατικού δομημένου διαλόγου με νέους από τη Νότια και Βόρεια Αμερική στα πλαίσια του παγκόσμιου προγράμματος “Επαναπροσδιορίζοντας τη Δημοκρατία στη Ψηφιακή Εποχή”.

To διεθνές αυτό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το «Ταμείο του ΟΗΕ για την Δημοκρατία» (United Nations Democracy Fund). καλείται να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και τη δημοκρατική διακυβέρνηση, παρακινώντας τους να προσφέρουν νέες, καινοτόμες δράσεις.

Μετά τα εργαστήριο δομημένου δημοκρατικού διαλόγου το οποία πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο και στην Κένυα τους περασμένους μήνες, νέοι από όλη την Αμερική θα συγκεντρωθούν στην Αργεντινή για μια εβδομάδα για να συζητήσουν τις αδυναμίες των υφιστάμενων συστημάτων διακυβέρνησης σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο και να προτίνουν σχέδια και δράσεις.

Για τη συλλογή των ιδεών από τους συμμετέχοντες, θα χρησιμοποιηθεί η μεθοδολογία του Δομημένου δημοκρατικού διαλόγου. Η μεθοδολογία ακολουθεί συγκεκριμένη δομή και είναι δημοκρατική ως προς το περιεχόμενο και επιτρέπει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν ουσιαστικά στη συζήτηση, αξιοποιώντας τη συλλογική σοφία τους. Η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να κινητοποιήσει τους νέους και να αυξήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την ουσιαστική ενεργοποίηση και συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, νέοι από την Ευρώπη, την Αφρική, τη Βόρεια & Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία και τη Μέση Ανατολή θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επαναπροσδιορίσουν τη δημοκρατία μέσω περιφερειακών και συλλογικών δράσεων, όπως η συγγραφή ενός ηλεκτρονικού βιβλίου, ένα μανιφέστο για τον 21ο αιώνα και βίντεο με τίτλο "50 Προτάσεις για Δράση".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: reinventdemocracy.info η επικοινωνήστε με τη Μαρία Γεωργίου, Συντονίστρια το Προγράμματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Future World Center παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε: www.futureworldscenter.org.