Διεθνές έναρξη του έργου “Επαναπροσδιορίζοντας τη Δημοκρατία στη Ψηφιακή Εποχή”


Ο μη-κυβερνητικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Future Worlds Center ανακοινώνει την έναρξη του έργου «Επαναπροσδιορίζοντας τη δημοκρατία στη ψηφιακή εποχή» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο για τη Δημοκρατία των Ηνωμένων Εθνών (The United Nations Democracy Fund).


Το έργο «Επαναπροσδιορίζοντας τη Δημοκρατία στη ψηφιακή εποχή» έχει διάρκεια 2 χρόνια και συντονίζεται από το κυπριακό οργανισμό Future Worlds Center, με τη βοήθεια των οργανισμών Talents Coaching & Consulting Kenya Ltd Kenya της Κένυας, το Πανεπιστήμιο Kwansei Gakuin της Ιαπωνίας και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Παταγονίας στην Αργεντινής. Ο βασικός στόχος του είναι η αύξηση της συμμετοχή των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες στα πλαίσια των νέων δεδομένων της ψηφιακής εποχής.


Η απομάκρυνση των νέων από τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα. Η επίτευξη ουσιαστικής συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική διακυβέρνηση και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων είναι η βασική πρόκληση την οποία καλείτε να αντιμετωπίσει το έργο.


Δραστηριότητες:


Μέσα από τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια δομημένου δημοκρατικού διάλογου τα οποία θα διεξαχθούν σε 5 διαφορετικές πόλεις του κόσμου, σε 4 ηπείρους, 1000 νέοι θα δημιουργήσουν σχέδια δράσης και θα θέσουν τα θεμέλια για την ανάληψη συντονισμένης δράσης, όπως η συγγραφή ενός ηλεκτρονικού βιβλίου, η συγγραφή ενός μανιφέστο για τον 21ο αιώνα και η δημιουργία 50 βίντεο κλιπ με τίτλο "50 προτάσεις για δράση". Τέλος, θα δοθούν 5 χρηματικά βραβεία για την επιχορήγηση των 5 καλύτερων προτάσεων.
Το έργο τρέχει υπό τη εποπτεία του Τμήματος Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Οργανισμού μας.


Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σύντομα από την ιστοσελίδα του οργανισμού μας ( www.futureworldscenter.org) και στους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Γεωργίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τον Διευθυντή Δημόσιας Πολιτικής και Επικοινωνίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..