2ο Φεστιβάλ Δρόμου

Το 2ο Ετήσιο Φεστιβάλ Δρόμου συνδιοργανωμένο από Future Worlds Center και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έλαβε χώρα στις 17 Ιουνίου 2015 με αξιοσημείωτη επιτυχία.


Η πλατεία Φανερωμένης ήταν γεμάτη κόσμο ήδη από την αρχή του Φεστιβάλ και έφτασε στο μέγιστο της χωρητικότητας της λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα.

Το φετινό Φεστιβάλ περιλάμβανε:
• Έκθεση χειροτεχνίας και τέχνης από Κύπριους και κοινότητες προσφύγων
• Παραδοσιακό φαγητό από πρόσφυγες που διαμένουν στην Κύπρο
• Παιδική γωνιά για την ψυχαγωγία παιδιών
• Σημεία ενημέρωσης από τους συμμετέχοντες οργανισμού


Μουσική του κόσμου από τον DJ Claudio (18:30 – 21:00) και ζωντανή μουσική από τους Rumba Attack
Έλαβαν μέρος κοινότητες προσφύγων από την Παλαιστίνη, την Συρία, το Καμερούν, το Ιράν, το Ιράκ, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο.


Το Φεστιβάλ Δρόμου διοργανώθηκε για να γιορτάσει την πλούσια κουλτούρα που φέρνουν μαζί τους οι πρόσφυγες σε κάθε τόπο φιλοξενίας, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα θέματα προσφύγων και για να ενδυναμώσει την αλληλεγγύη μεταξύ Κυπρίων και προσφύγων.


Συμμετείχαν: Association of Recognised Refugees (Cyprus), Refugee Rights Association, Cyprus Stop Trafficking, Caritas Κύπρου-Migrant Centre, Accept-ΛΟΑT Κύπρου, Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Hope For Children UNCRC Policy Center, Cyprus Red Cross Society, Sophia Foundation for Children, Oasis Project, KΙΣΑ-Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό.