Ποια είναι τα προβλήματα που συμβάλλουν στη μειωμένη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες;

Ο μη-κυβερνητικός οργανισμός Future Worlds Center σας καλεί στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας τα συστήματα διακυβέρνησης: Τοπικές εισηγήσεις για την ενίσχυση της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες».


Στην ανοιχτή συζήτηση θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διαδικτυακής έρευνας που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος "Let's get Active", η οποία είχε στόχο να εξερευνήσει τις στάσεις των πολιτών σε θέματα ενεργού συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με την ανοιχτή αυτή συζήτηση επιδιώκεται η ανάπτυξη τοπικών εισηγήσεων με στόχο τον περιορισμό των εμποδίων και την εισαγωγή κινήτρων για ενεργό συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες.


Oμιλητές: Δρ. Καλλιόπη Αγαπίου- Ιωσηφίδου, Στέλιος Κυθρεώτης και Δρ. Γιάννης Λαούρης.


Η ανοιχτή συζήτηση θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα «Ανδρέας Πατσαλίδης», στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στις 19:00.


Το πρόγραμμα "Let's get Active" συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Europe for Citizens της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη διαχειρίστρια του προγράμματος Μαρία Γεωργίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .