2η Συνάντηση Συμβουλευτικής Επιτροπής του Έργου 3CE


Με πλήρη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στις 6 Ιουλίου 2015, η 2η Συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου 3CE – Cyprus Cybercrime Centre of Excellence for Training, Research and Education. Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κου Γιώργου Μιχαηλίδη, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από φορείς του ακαδημαϊκού χώρου, της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς για την πορεία του έργου και να υποβάλουν ερωτήματα και εισηγήσεις σχετικά με πτυχές του έργου.

Το έργο 3CE, το οποίο υλοποιείται υπό τον συντονισμό του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου (CNTI), με τη συμμετοχή του ΓΕΡΗΕΤ, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, της εταιρίας ADITESS Ltd. και της Αστυνομίας Κύπρου, φιλοδοξεί να γίνει ένα υποδειγματικό Κέντρο Αριστείας (Centre of Excellence) στον τομέα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Στο πλαίσιο αυτό, έχει θέσει ως στόχο τη διεξαγωγή έρευνας σε τομείς του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εγκληματολογική ανάλυση, τα συστήματα ανίχνευσης εισβολής στις υποδομές πληροφοριών ζωτικής σημασίας, και τις νομικές πτυχές του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Παράλληλα, το έργο στοχεύει να αναπτύξει και να προσφέρει μικρής διάρκειας επικεντρωμένα και εξειδικευμένα σεμινάρια σε θέματα που σχετίζονται με το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα αναπτυχθούν επίσης πανεπιστημιακά προγράμματα για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και θα παρασχεθεί η σχετική εκπαίδευση στους ενδιαφερόμενους φορείς.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το έργο 3CE μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου (http://www.3ce.cy/en/) ή να επικοινωνήσετε με τη συντονίστριά του, κα Έλενα Αριστοδήμου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.