Νέοι του Κόσμου: Εργαστήρια στις εγκαταστάσεις οργανισμών που ασχολούνται με νέους

Στα πλαίσια του προγράμματος "Νέοι του Κόσμου - Ενσωμάτωση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης στην εργασία με νέους", το Future Worlds Center παρέχει τετράωρα εργαστήρια στις εγκαταστάσεις οργανισμών που εργάζονται με νέους με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα παγκόσμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέπτονται τους οργανισμούς αυτούς για να εξερευνήσουν μαζί με τα μέλη, τους εθελοντές και τους εργαζομένους τα παγκόσμια ζητήματα και να τους βοηθήσουν να προσθέσουν μια πιο παγκόσμια διάσταση στις δράσεις τους. Στο τέλος κάθε εργαστηρίου γίνεται σχεδιασμός τοπικών δράσεων και δραστηριοτήτων για νέους.


Το πρώτο εργαστήριο έγινε στις 13 Ιουνίου για τον οργανισμό NECΙ (Network for European Citizenship and Identity). Οι συμμετέχοντες είχαν εξερευνήσει μέσα από το εγχειρίδιο του προγράμματος την ενότητα «σοκολάτα» και τα διάφορα θέματα που προκύπτουν μέσα από αυτό. Ακολούθως, οι εκπαιδευτές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις των οργανισμών Citizens in Power, NGO Support Center και Cyprus Family Planning Association, Friends of the Earth και Cyprus Friendship Program και εξερεύνησαν μαζί με τους συμμετέχοντες θέματα όπως τα «κινητά τηλέφωνα» και το «νερό».

Το επόμενο εργαστήριο θα γίνει στις 08 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του οργανισμού POST Research Institute και θα ακολουθήσουν εκπαιδεύσεις με τους οργανισμούς PlanBe και OXygono.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.youthoftheworld.org).