Θεατρική Παράσταση "Τρομοκρατία"

Στο πλαίσιο της εκστρατείας οικονομικής ενίσχυσης του Κυπριακού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου “CyberEthics”, ενός έργου το οποίο συντονίζεται από το CNTI και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ε.Ε., το Σατιρικό Θέατρο ανεβάζει την πρεμιέρα της Θεατρικής Παράστασης «Τρομοκρατία» την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 στην Κεντρική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης. Της παράστασης θα προηγηθεί φιλολογικό μνημόσυνο του ιδρυτή του Σατιρικού Θεάτρου Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, 33 χρόνια από τον θάνατό του. Εισιτήρια στην ειδική τιμή των 10 ευρώ διατίθενται από τα γραφεία του CNTI, στην Προμηθέως 5, Λευκωσία.


Η «Τρομοκρατία» είναι το πιο γνωστό και πολυπαιγμένο θεατρικό έργο των αδελφών Πρεσνιακώφ το οποίο έχει μεταφραστεί από τα Ρωσικά από τον Λέαντρο Ταλιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει παράλληλα και την σκηνοθεσία της παράστασης. Το έργο αποτελείται από τις ακόλουθες έξι σκηνές της αστικής καθημερινής ζωής:
1. Σε κάποιο αεροδρόμιο τοποθετήθηκε βόμβα από τρομοκράτες. Οι επιβάτες είναι έξω από το αεροπλάνο με τις βαλίτσες τους για έλεγχο και γκρινιάζουν για την καθυστέρηση.
2. Ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπράττουν μοιχεία.
3. Υπάλληλοι του γραφείου τσακώνονται, ενώ ένας από αυτούς πάει να κρεμαστεί.
4. Δύο γιαγιάδες σε μια παιδική χαρά διαμαρτύρονται για τους γέρους τους και διασκεδάζουν με κάποιο άνδρα που κάθεται στο απέναντι παγκάκι.
5. Kάποιοι αστυνομικοί αλληλοκατηγορούνται και τσακώνονται μέσα στους στρατώνες τους.
6. Οι επιβάτες στο αεροπλάνο προετοιμάζονται για την απογείωση.
Στο τέλος συνειδητοποιούμε ότι αυτές οι φαινομενικά τυχαίες σκηνές, στην πραγματικότητα συνδέονται μεταξύ τους με ένα αόρατο νήμα, δηλώνοντας ότι φέρουμε ευθύνη για οτιδήποτε συμβαίνει, μέσα στην ψευδοαστική κενότητά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση και για εξασφάλιση εισιτηρίου, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο του Οργανισμού μας στο 22 873820 (κα Αλίκη Οικονομίδου) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (http://www.futureworldscenter.org) και τον επίσημο λογαριασμό μας στο Facebook (https://www.facebook.com/FutureWorldsCenter?fref=ts).