Ανοιχτή Συζήτηση “Το αντίκτυπο των τοπικών εναλλακτικών εντός ενός Παγκόσμιου Συστήματος Επισιτισμού – Μπορούμε να επιτύχουμε μία βιώσιμη πορεία;”

Στα πλαίσια του προγράμματος “Map Your Meal”, το Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης οργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Το αντίκτυπο των τοπικών εναλλακτικών εντός ενός Παγκόσμιου Συστήματος Επισιτισμού – Μπορούμε να επιτύχουμε μία βιώσιμη πορεία;” η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου, από τις 9.30- 13.00.


Η συζήτηση έχει ως στόχο να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τοπικές και εναλλακτικές γεωργικές κοινοτικές πρωτοβουλίες μπορούν να επηρεάσουν το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων, εντός του νέου πλαισίου των νέων Αειφόρων Αναπτυξιακών Στόχων των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals - SDGs). Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συζητήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με το πώς οι πολίτες και οι κοινότητες μπορούν να συμβάλουν στην προώθηση και εφαρμογή περισσότερο βιώσιμων μορφών παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλητές-εμπειρογνώμονες στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας, καθώς και εναλλακτικά συστήματα τροφίμων, με στόχο να συγκεντρώσει προτάσεις σχετικά με το θέμα, οι οποίες θα μοιραστούν με όλους τους σχετικούς φορείς χάραξης πολιτικής.

*Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για περαιτέρω πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς στο 22873820.